Selecteer een pagina

In een notendop

Sonja Prins
14 augustus 1912 – 15 januari 2009

Sonja Prins trok zich in de jaren 70 als kluizenaar in de bossen bij Baarle-Nassau terug om daar in alle rust te kunnen werken aan haar beschouwend proza en herinneringen aan het verzet, naast tijds- en politieke gedichten. Haar huisje noemde zij De Boshut. De laatste jaren van haar leven ordende Prins haar literaire nalatenschap, die door Papieren Tijger in zes delen zou worden gepubliceerd.

Toen zij overleed liet Sonja De Boshut, via een stichting, na aan dichters en kunstenaars die een periode rustig zouden kunnen werken in haar oude vervallen huisje in Baarle-Nassau.

Anne Pillen
5 augustus 1963 – 7 mei 2019

Anne Pillen kwam bij Papieren Tijger in beeld toen zij interesse bleek te hebben in De Boshut. Anne bouwde stap voor stap aan het verwezenlijken van de droom van Sonja, die ook haar droom werd. Zij begon, samen met haar partner Eric van Vliet en hun pleegzoon Wilco, met het repareren van het lekke dak en ging net zolang door tot er inderdaad schrijvers en kunstenaars konden worden ontvangen.

In januari 2017 werd bij Anne een hersentumor ontdekt waaraan zij op 7 mei 2019 is overleden. Ook in de periode van haar ziek-zijn bleek Anne over een enorme energie te beschikken. Ze richtte onder de naam AnnAtopiA een stichting op die de boshut nu beheert en ter beschikking stelt aan dichters en kunstenaars.

Naast al haar organisatiewerk schreef Anne in haar laatste periode vele gedichten over De Boshut, de natuur, haar verleden en haar ziekteproces. Een aantal daarvan werd gebundeld in Dag X.