Selecteer een pagina

WEL VERKRIJGBAAR

• Volgens BOL.com is dit boek niet meer verkrijgbaar, maar dàt is een vergissing!
• De voorraad bij Centraal Boekhuis wordt wekelijks aangevuld.

Oekraïne in het kruisvuur

Beeld en werkelijkheid achter de informatieoorlog

Chris Kaspar de Ploeg
2016

Oekraïne is verwikkeld in een bloedige burgeroorlog. Beide kanten beschuldigen elkaar van samenwerking met fascisten; van het plegen van oorlogsmisdaden; van het dienen van buitenlandse belangen. Deze proxy-oorlog tussen Rusland en het Westen ging gepaard met een hevige informatieoorlog.
In die verwarrende context wordt Nederland geacht op 6 april naar de stembus te gaan om zich uit te spreken over een associatieakkoord tussen de EU en Oekraïne. De hoogste tijd dus voor een boek dat feit van fictie scheidt.
Chris de Ploeg toont aan dat een kritische opstelling jegens het Westen niet hoeft samen te gaan met apologie voor Rusland. Van de achterkamertjespolitiek van Oekraïense oligarchen tot de werkelijke rol van ultranationalisten. Dit is het eerste Nederlandse boek dat een omvangrijk en toegankelijk verslag doet van de Oekraïense tragedie.
ISBN 9789067283205
NUR 740, 697
192 pagina’s
EUR 15,00

inkijkbestellen