Selecteer een pagina

‘JFK: the missing link’

Er zijn nieuwe aanwijzingen voor een mogelijke rol van de CIA bij de moord op de Amerikaanse President John F. Kennedy, die 22 november aanstaande exact zestig jaar geleden was. Dat is te horen in de nieuwe podcastserie ‘JFK: the missing link’. Journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin, bekend van onder meer De Butlermoord, Penoza op het platteland, De Showbizzmoord en Het Geheim van Colonel Parker, maken de podcast voor AVROTROS en NPO Luister. In de zesdelige podcastserie zetten zij een uitgebreid onderzoek voort naar de moord op JFK.
Het onderzoek is ooit gestart door de Nederlandse journalist Willem Oltmans. Daarin bekende een vriend van Lee Harvey Oswald, de aangewezen dader van de moord op President Kennedy, aan Oltmans betrokken te zijn geweest bij de moord. Assink en De Bruin ontdekten in onlangs openbaar gemaakte documenten van de Amerikaanse overheid dat deze man betrokken is geweest bij de CIA. Het sterkt het vermoeden dat al langere tijd bestaat dat mensen binnen de CIA betrokken kunnen zijn geweest bij de moord op Kennedy.

De zesdelige AVROTROS-podcastserie ‘JFK: the missing link’ is in zijn geheel te beluisteren op NPO Luister