Selecteer een pagina

en 42 andere colomns

Een bloemlezing van de columns van Steve Brown, auteur van Nederlands best verkochte True Crimeboek: Drugsbaron in Spijkerbroek. De selectie werd gepubliceerd op zijn veelbe­sproken weblog in de periode van 2006 tot 2008.

Steve Brown ventileert in zijn columns op sati­rische wijze zijn ongezouten, en vaak tegen­draadse mening over politiek, media, en mis­daad. Hij ontziet daarbij links noch rechts. Wil­ders en Verdonk krijgen er regelmatig genade­loos van langs, maar ook de coryfeeën van de PvdA, zoals Herfkens en Koenders. Ook de zaak Holleeder wordt door Steve Brown op zijn unieke wijze, dus dicht op de huid, becommentarieerd.

Misdaadjournalisten als P.R. de Vries, Bas van Hout, John van den Heuvel en Hendrik Jan Korterink krijgen van Brown een geheel andere waardering dan van de reguliere media. Ook ziet hij gangsters dik­wijls in een ander licht dan ze doorgaans wor­den opgevoerd. Zo introduceert hij de elite-gangsters die in de VS 100 duizenden mensen per week uit hun huis zetten. Tweede Kamerlid en crimefighter Fred Teeven wordt evenmin gespaard. Daarnaast komen er nog vele ande­re bekende en minder bekende Nederlanders onder het mes.

Steve Brown fileert de gedragingen van de mensen waarover hij schrijft haar­scherp en onverbloemd en laat daarbij de stem van de straat horen.

ISBN 9789067282239
NUR 401
175 pagina’s
EUR 15,00

bestellen

Recensies