Selecteer een pagina

Waarom het Nederlandse pensioenstelsel aan succes ten onder gaat

Sander Boelens en Lies van Rijssen

Mensen leven langer, het geboortecijfer loopt terug. Dus moet een steeds kleinere groep werkenden straks de premies voor steeds meer gepensioneerden opbrengen. Het pensioenstelsel komt daardoor onvermijdelijk onder zware druk te staan. De invoering van de euro heeft de problemen alleen maar vergroot.

In De armoede van het rijkrekenen wordt uiteengezet hoe de dreigende catastrofe ontstond. De auteurs maken een analyse van de problemen én bespreken de mogelijke oplossingen. Moet er minder worden gespaard? Moeten we zorgen voor meer kinderen? Meer immigranten toelaten? Langer doorwerken? Dienen de pensioenfondsen hun geld veiliger te gaan beleggen of moeten ze juist meer risico nemen en proberen om meer rendement te behalen? De antwoorden in De armoede van het rijkrekenen vormen een overtuigend pleidooi voor een snel en daadkrachtig optreden nu het nog kan.

Sander Boelens (1956) is methodoloog en historicus. Co-auteur Lies van Rijssen (1958) is socioloog. Beiden hebben een lange onderzoeks- en werkervaring in de pensioenwereld en zijn al jaren betrokken bij onderzoek naar generationele verschillen.

ISBN 9789067281935
NUR 780
220 pagina’s
EUR 20,00

bestellen