Selecteer een pagina

UITVERKOCHT

Vlugschrift 12
Een essay over politieke oorlog, terreur en mediamanipulatie

WAT AMERIKA WERKELIJK WIL

Wordt de wereld bedreigd door Irak? Door Noord-Korea? Door willekeurig welke andere “schurkenstaat”?
Of wordt de wereld veeleer geterroriseerd door Amerika zelf, nota bene het land dat beweert op te treden als mondiale vredestichter en verspreider van democratie?

Fred Hamburg geeft een onthullende en kritische kijk op de ware intenties van het machtigste land ter wereld.
Aan de hand van voorbeelden uit heden en verleden laat hij zien hoe Amerika keer op keer terrorisme sponsorde, oorlogsmisdaden beging en staatsgrepen pleegde als dat de eigen belangen diende.
Het doel: niets minder dan wereldheerschappij.

Om dat doel te bereiken wordt geen middel geschuwd. Zelfs de gebeurtenissen van 11 september – de grootste leugen sinds lange tijd – passen daarin.
Met de meest verfijnde technieken van leugens en manipulatie die het huidige mediatijdperk biedt, worden de ware bedoelingen verhuld.

De Pax Americana prikt de leugens door en toont de waarheid over mediamanipulatie, de slachtingen in Vietnam en Cambodja, de Golfoorlog van 1991, de oorlog tegen JoegoslaviĆ«, de gebeurtenissen op 11 september, en het machiavellistische concept van de “preventieve oorlog” tegen voormalig bondgenoot Saddam Hoessein.

Fred Hamburg, docent besliskunde en actief in het Interdisciplinair StudieForum en de Stichting Medische Ethiek, studeerde rechten en geneeskunde.
Van zijn hand verschenen eerder essays over onder andere het postmodernisme en DNA-technologie. Hij publiceerde een boek over besliskunde en werkt momenteel aan een proefschrift over een juridisch kennissysteem.
De Pax Americana is zijn eerste politieke essay.

ISBN 9789067281485