Selecteer een pagina

een kwart eeuw illegale harddrugs in Nederland

Waarom is de ene drug illegaal en de andere niet, terwijl enkele legale middelen schadelijker zijn dan sommige verboden produkten? Welke functies hebben drugs voor de consument? Wat zijn de gevolgen van de illegale status voor gebruikers, handelaren en de maatschappij? Hoe crimineel is eigenlijk de nederlandse harddrugsgebruiker? En, zijn we gedoemd te leven met deze situatie of zijn er ook andere mogelijkheden denkbaar?

Dat zijn onder meer de vragen die in Het doel heiligt de middelen aan de orde komen. Verhalen van individuele betrokkenen, observaties en veel achtergrondinformatie uit diverse studies, geven een genuanceerd beeld van deze veelomvattende branche. Soms roept de informatie verontwaardiging op bij de lezer, een andere keer leiden verhalen tot glimlachen of ontroering. Eén ding wordt in ieder geval duidelijk: wereldwijd betalen alle burgers een hoge prijs om een situatie in stand te houden die de samenleving ontwricht en die vooral handelaren tot voordeel strekt.

Het doel heiligt de middelen is een studie van gerenommeerd journaliste Anne-Marie Plasschaert. In 1989 ontving zij voor een artikelenreeks over Ghana de eerste prijs voor achtergrondverhalen en reportages van de Raad van Europa.

ISBN 978 90 6728 067 9
176 pagina’s
EUR 13,60
Alleen nog lichtbechadigd