Selecteer een pagina

uitnodiging tot een debat

Samenstelling: Hans de Bruin en Paul van Velsen

Op openhartige wijze analyseren mensen uit radicaal-linkse kringen hun eigen politieke verleden en proberen hiermee een perspectief te schetsen voor een toekomst van links en hùn toekomst binnen links. In een afsluitende discussie worden de verschillende standpunten in het boek tot gekwalificeerde tegenstellingen binnen de Nederlandse samenleving op-/uitgewerkt om tot nieuwe strategieën voor het gezamelijke verzet te komen.

Het Gelijk … hoopt hiermee een opening te geven en een bijdrage te zijn in een debat, waarin links zichzelf kan herwinnen.

“Het is een boeiend boek. Op schrift gestelde ervaringen van activisten, die er met hun verteltrant in slagen bijna lijfelijk in de nabijheid te zijn van de lezer. Zij nemen geen blad voor de mond, maken de linkse wereld niet mooier dan hij is, brengen verslag uit van hun mooie momenten, hun bittere ervaringen met gelijkgezinden, van de solidariteit en van het verraad aan de goede zaak.” (Konfrontatie, Roel Wuite)

Met bijdragen uit o.a. Latijns Amerika (E.F. Huidobro, Maria Teles), Duitsland (L. Taufer, Gaby Gottwald), de Filippijnen (N. Quimpo) en Nederland (W. Bot, Jenneke Arens, R. van Haasteren c.s.).

ISBN 978 90 6728 057 0
208 pagina’s
EUR 14,50
Nog lichtbeschadigde exemplaren à EUR 5,00