Selecteer een pagina

Zaanse zwendel in Moskou, of hoe Ahold zaken doet

Albert Heijn is allang niet meer de sympathieke kruidenier die op de kleintjes let. Het Russische bedrijf Tonar en de Moskouse bevolking hebben dat inmiddels ondervonden. In 192 pagina’s weet John Rooymans te bewijzen dat Ahold subsidiegeld misbruikte, de Russische overheid en bedrijfsleven om de tuin leidde, en daar miljoenen aan overhield. Deze Ahold-praktijken dreunden door tot in het Kremlin. Zelfs Boris Jeltsin kreeg tijdens zijn verkiezingscampagne te maken met de macht van de Koninklijke Ahold.

John Rooymans laat in Het Tonar-dossier zien wat Ahold verborgen had willen houden. Levendig beschrijft hij hoe de Zaanse grootgrutter haar spel van list en bedrog speelde middels fraaie persverklaringen en dure advocaten. Een ontluisterende blik achter de schermen van een van Nederlands meest succesvolle bedrijven.

Voor SBS6-Actienieuws ontluisterend genoeg om er in een rapportage twee avonden lang over te berichten. Er werden vragen gesteld over de inhoud van het boek in de Tweede Kamer en het Europees Parlement, maar de zaak is nog steeds niet opgelost.

De pers over Het Tonar-dossier:

“Het Tonar-dossier leest als een spannende roman.” (Veluws Dagblad)
“John Rooymans heeft de deksel van een beerput gehaald, en de lucht is niet te harden. Het ontnuchterende boek is een aanrader.” (Tribune)

ISBN 978 90 6728 090 7
192 pagina’s
EUR 13,60

bestellen