Selecteer een pagina

Punk in Rhenen beschrijft de absurditeit van het kleine en grote onrecht in het leven. In de gedichten voeren humor, pathetiek, woede en sentimenten afwisselend de boventoon.

Dichter/schrijver, bloemlezer en literair promotor Harry Zevenbergen is geboren in Randwijk, opgegroeid in Rhenen en woont nu sinds jaar en dag in Den Haag. Hij is een veelzijdig schrijver en performer. De poëzie valt te plaatsen in de Engelse verhalende poëzietraditie met als grote voorbeelden Attila the Stockbroker, William Blake, Anne Clark, Morrissey en Emily Brönte.

Zijn werk is vol humor, gevoelig, provocerend, absurdistisch en geëngageerd. Zijn optredens zijn energiek, hilarisch en vertederend en naast zijn solo-optredens werkte hij in het verleden o.a. samen met Ian Horn (als de Worldcup poets), Pink Sly (Wordup Touchdown), de violist en doedelzakspeler Murray Campbell, Thomas van Straaten (Los Zand) en met Diann van Faassen in de poëziepopgroep D.O.M. (een mix van poëzie en dance/popmuziek).

Veel van Zevenbergens optredens zijn buiten het literaire circuit tijdens pop-, punk- en folkfestivals, in jongerencentra, cafés, tijdens straattheaterfestivals en in Engeland en Schotland heeft hij door er veelvuldig te touren een stevige live-reputatie opgebouwd.

ISBN 9789067281706
NUR 306
96 pagina’s
EUR 12,50

Link tekst