Selecteer een pagina

Engelstalig

In het eerste deel van US Terrorism and war in the Philippines wordt professor Jose Maria Sison geïntroduceerd. Professor Sison is een Filippijns progressieve patriot die in Nederland woont als erkend politiek vluchteling. Sison heeft lang gestreden voor vrijheid en democratie in de Filippijnen en wordt daarvoor vervolgd in eigen land en sinds de VS met haar oorlog tegen het terrorisme begonnen is, ook in het buitenland.

Vervolgens verdedigt professor Sison zich in het tweede deel van het boek tegen zijn machtige vervolgers die hem beschuldigen van terrorisme en draait hij de rollen om. Hij beschrijft de terroristische daden van de Verenigde Staten en de agressieve oorlog die zij in 1899 voerden tegen de Filippijnse bevolking. Deze oorlog zou uitlopen op een koloniale overheersing die tot 1946 duurde.

Sindsdien overheersen de Verenigde Staten in een semi-koloniaal verband de Filippijnen. Sison klaagt de Verenigde Staten en het Bushregime aan voor plundering op wereldniveau en het aanzetten tot terrorisme en agressieve oorlogen. Hij ontmaskert de onrechtvaardige campagne van de Verenigde Staten die nationalistische bevrijdingsbewegingen, landen die nationale onafhankelijkheid nastreven en progressieve leiders als Sison zelf, probeert te demoniseren tot terrorisme of terroristen.

In deel drie wordt de internationale campagne ter verdediging van de democratische rechten van professor Sison voorgesteld. Respect wordt gevraagd voor Sisons rol in de vredesonderhandelingen van het National Democratic Front met de regering van de Filippijnse republiek.

ISBN 9789067281614
133 pagina’s
NUR 697
EUR 12,00
bestellen