Selecteer een pagina

De platenwereld kende al een Indie Record Day. Met dat in het achterhoofd initieerden Duitse uitgevers de Indiebookday. Steeds meer landen haakten aan: het Verenigd Koninkrijk, Italië, Portugal. Vorig jaar deed die dag al een heel klein beetje z'n intrede in Nederland, bij Uitgeverij Passage. Dit jaar gaat de Indiebookday dan eindelijk het hele land in. Op 21 maart is de Indiebookday 2015.
 

Indiebookday is bestemd voor liefhebbers van mooie en bijzondere boeken. Er zijn in Nederland vele onafhankelijke uitgeverijen actief. Zij brengen vaak prachtige boeken uit, die het in de boekwinkel op moeten nemen tegen het geweld van de concernuitgevers. Deze dag zet die onafhankelijke uitgevers en hun boeken en auteurs in het spotlicht.

Papieren Tijger en uitgeverij Schokland (imprint) zijn via uitgeverij Passage uitgenodigd om boeken te presenteren bij boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53 in Groningen.
Dus als je toch in de buurt bent…

 

Iets doen?

Je houdt van mooie boeken. Op Indiebookday kun je dat aan iedereen dat laten zien. Het is heel simpel: ga op 21maart 2015 naar een boekhandel naar keuze en koop een boek (dat je toch al zou willen kopen). Het belangrijkste is: Het moet komen van een indie-uitgeverij, d.w.z. een onafhankelijke uitgever.

Vervolgens kun je een foto van de cover van het boek of van jezelf met het boek posten in een sociaal netwerk (Facebook, Twitter, Google+) of een blog van je keuze met "#Indiebookday". Als je dit een leuke actie vindt, vertel het door.

Dit is de Facebook-pagina voor de Nederlandse Indiebookday:
https://www.facebook.com/pages/Indiebookday-NL/554569991353678

Hashtag op Twitter: #indiebookday
https://twitter.com/indiebookday

 

Boek(en)