Selecteer een pagina

Sander Boelens

Op 18-jarige leeftijd begon Sander Boelens met lichamelijk werk. De lopende band, zoals dat heette. Vervolgens heeft hij het staatsexamen atheneum gehaald en gestudeerd. Boelens is methodoloog en historicus. Dat biedt hem de mogelijkheid onderzoek naar grote trends met het detectivewerk van de historicus te combineren. Waarbij de indicatoren die op straat te zien zijn meestal belangrijker blijken dan de ‘conventional wisdom’. Sander Boelens gebruikt zijn grote feitelijke kennis om de kansen en belemmeringen van toekomstige ontwikkelingen te vertalen naar praktische oplossingen. Tot enige jaren geleden deed hij dit voornamelijk als freelance onderzoeker bij een groot pensioenfonds. Daarna vond hij het tijd worden te publiceren, en zich als spreker beschikbaar te houden, over wat naar zijn mening van groot belang was voor de komende decennia.

Van Boelens verscheen bij Papieren Tijger: De armoede van het rijkrekenen, Verstoorde kringlopen en Herstel de kringloop!.

 

Artikelen

De langdurige generatie Streven door Sander Boelens

Pensioen 2012 Z24, door Barbara Nieuwenhuijsen

Babyboomer was geen profiteur Z24, door Barbara Nieuwenhuijsen

Het intergenerationeel Overleg, door Sander Boelens

Het verdrag van Maastricht in de era van vergrijzing, door Sander Boelens e.a.

'Ongelijkheid' en beeldvorming in de Nederlandse pensioenwereld door Sander Boelens

website Sander Boelens

 

Youtube: Lezing Sander Boelens tijdens de Pensioendialoogdag
Sander Boelens, onafhankelijk socioloog, vertelt tijdens de PGGM Pensioendialoog aan de hand van verschillende wetenschappelijke onderzoeken over wat groepsgedrag doet met draagvlak.

 

 

Boek(en)